< terug naar overzicht

Goed licht stopt niet bij de grens - Boek: ‘Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?’

Kwaliteit van licht

“Overal zijn de ‘snelle ledjongens en -meisjes'”, zegt John de Joode, voorzitter NSVV. “Zij betoveren opdrachtgevers met mooie terugverdienplaatjes op de energierekening, maar zij hebben vaak onvoldoende kennis van de kwaliteit van licht en van de negatieve invloed van slechte verlichting op gezondheid, welzijn en duurzaamheid.” De Nederlandse en Belgische organisaties sloegen de handen ineen omdat goed licht niet stopt bij de grens. “De werkwijze van lichtontwerpers en -adviseurs is universeel, zij hebben overal met dezelfde uitdagingen te maken”, zegt De Joode.

Kennis van licht

Bij het renoveren van een armatuur is kennis van licht onmisbaar, zegt ook Jan van Riel van BIV. “Als ik vertel dat het 18 °C is in mijn kantoor, kan iedereen daar een voorstelling van maken. Als ik zeg dat mijn kantoor 500 lux heeft, dan is dat voor de meeste mensen een stuk lastiger voor te stellen. Licht heeft uitleg nodig. Bij het renoveren van licht hoort een goede toelichting.”

Uitleg over licht

Het boek ‘Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?’ wordt uitgegeven in het Nederlands en in het Frans en omschrijft helder alle aspecten die bij retrofit belangrijk zijn. “Het gaat specifiek in op de implicaties van retrofit met een heldere omschrijving van de condities”, zegt Catherine Lootens van Groen Licht Vlaanderen vzw. “Het gaat ook over de rol en aansprakelijkheid van de installateur, adviseur, fabrikant en distributeur als het mis gaat bij aanpassingen aan een verlichtingstoestel. Wij leggen uit, maar beschrijven ook de gevoeligheden en de valkuilen.”

Meer informatie

Heeft u specifieke vragen over het boek, wilt u meer weten over Groen Licht Vlaanderen of zoekt u een deskundige of spreker met een verrassende invalshoek? Dan staan wij u graag te woord.

Catherine Lootens, clustermanager vzw Groen Licht Vlaanderen
Contact: 09/ 265 87 13, info@groenlichtvlaanderen.be

 

Dit persbericht werd gepubliceerd op de website van Groen Licht Vlaanderen: 
https://www.groenlichtvlaanderen.be/k/n105/news/view/9440/838/nieuw-boek-licht-vernieuwen-naar-led-wat-moet-je-weten-is-gepubliceerd.html

< terug naar overzicht