< terug naar overzicht

Meer biogas in de Vlaamse pocket

Op 21 september gaat het landbouwproject "Pocket Power - Uitbreiding van kleinschalige vergisting in Vlaanderen" samen met de sector van start tijdens een interactieve kick off. Jij komt toch ook? Stuur ons een mailtje, dan bezorgen wij je binnenkort een uitnodiging. Hieronder lees je meer over het programma.

Waarover gaat Pocket Power?

Een pocketvergister is een kleinschalige biogasinstallatie die toelaat om met eigen reststromen het bedrijf zelfvoorzienend te maken op vlak van energie. Zo kan een melkveehouder momenteel op basis van runderdrijfmest warmte en elektriciteit produceren. De Vlaamse overheid aanziet pocketvergisting als een interessante klimaatmaatregel om in de toekomst broeikasgasemissies binnen de veehouderij te verlagen. Hoe verser de mest is die uit de stal wordt afgevoerd, hoe minder broeikasgassen er zullen vrijkomen. Hoeveel minder precies? Dat wil het project onderzoeken. En… kunnen we ook op kleine schaal energie halen uit andere reststromen, zoals varkensmest of groenteresten?

Inagro en Universiteit Gent zoeken in het project samen met de sector naar een betaalbare oplossing voor minstens één ‘nieuwe’ reststroom.

Jij komt toch ook?

Pocketvergisting staat of valt met de technische haalbaarheid van het concept. Om het systeem praktijkgericht te maken voor andere stromen, is input nodig van alle betrokkenen (landbouwers, uitbaters, stalconstructeurs, biogasconstructeurs, overheid, …). Jij bent één van de betrokkenen. Ook jouw stem en jouw feedback bij het plan van aanpak in dit project zijn daarbij belangrijk. Bovendien kom je in contact met mensen die elk vanuit hun invalshoek betrokken zijn bij pocketvergisting.

Interesse in deze kick-off?

Reserveer alvast 21 september 2016 (vanaf 13u30) in je agenda en stuur een mailtje naar: anke.dedobbelaere@inagro.be. Dan bezorgen we je zeker een uitnodiging.

 

Met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO),  www.vlaio.be.

< terug naar overzicht