< terug naar overzicht

Veel belangstelling voor de studiedag led-belichting in de tuinbouw

Op 7 december 2018 vond op het Proefcentrum voor Sierteelt een studiedag plaats met als thema 'led-belichting in de tuinbouwsector'. Op vraag van het Agentschap Innoveren & Ondernemen werd tijdens deze infonamiddag toegelicht wat je als tuinder van led-licht kan verwachten op jouw bedrijf.

Eerst werd door Marie-Christine Van Labeke van de Universiteit Gent het effect van lichtkleur op de plant toegelicht. Ze vertelde ook hoe we met led bepaalde groei- en ontwikkelingsprocessen in de plant kunnen beïnvloeden. Nadien legde Herman Marien van Thomas More uit hoe belichting economisch rendabel kan ingezet worden in de glastuinbouwsector. Na de theoretische sessies was er een interactieve kennisbeurs. Onderzoekers van verschillende kennisinstellingen presenteerden via posters hun onderzoek en expertise in zowel sierteelt, groenteteelt als aardbeienteelt. Ook de lopende led-proeven op het PCS werden bezocht. Na afloop konden de 158 bezoekers tijdens de netwerkreceptie kennismaken met verschillende producenten van leds.

Alle presentaties en posters zijn terug te vinden op de website van het Proefcentrum voor Sierteelt, onder de rubriek Actueel/Presentaties studiedagen. Voor meer info kunt u terecht bij annelies.christiaens@pcsierteelt.be.< terug naar overzicht