Nieuws

Een windturbine op site van Inagro

Inagro bekijkt al geruime tijd de mogelijkheden om een middelgrote windturbine te plaatsen op hun terreinen. Zo willen zij nieuwe technologieën toepassen, ervaringen delen met landbouwers en een voorbeeld ter beschikking stellen. In dit nieuwsbericht lees je welke keuzes gemaakt werden.

Is belichting met LED in komkommer haalbaar?

In de komkommerteelt schakelen sinds vorige winter de eerste Belgische bedrijven over op belichte winterteelt. Daarbij kiezen de telers in hoofdzaak voor belichting met SON-T, de hogedruknatriumlamp. In het Glitch Interreg-project is de evaluatie van energie-efficiënte belichtingstechnieken één van de taken. Daarbij willen we in de komkommerteelt evalueren of LED-belichting haalbaar is en welke efficiëntiewinst we hiermee kunnen behalen.

Twee lichtperiodes in hydrosla kunnen kosten besparen

Het opsplitsen van de licht- en donkerperiode in twee dynamische blokken is mogelijk in de teelt van hydrosla. De strategie laat toe om te besparen op elektriciteitskosten in vergelijking met een klassieke sturing. En dat zonder in te boeten aan productie of kwaliteit.

Hoeveel groenestroomcertificaten krijg ik voor mijn zonne-energie?

Het is tegenwoordig niet evident om te weten op hoeveel groenestroomcertificaten jouw PV-installatie recht heeft. In dit artikel vind je meer informatie over hoe alles begon en hoe de nieuwe regeling is.

De energietransitie vraagt om boerenverstand!

Er wordt steeds meer duurzame energie opgewekt. Het aantal windmolens en zonnepanelen stijgt enorm en de energietransitie lijkt op gang te komen. De komende jaren zullen we steeds meer hernieuwbare energieprojecten zien. De energietransitie is in een versnellingsfase en hier liggen zowel kansen als bedreigingen voor boeren en tuinders. We kunnen vooral leren van hoe landbouwers hun bedrijf opbouwen. We moeten hun kennis én de coöperatieve mogelijkheden beter gebruiken.

Nieuwsbrief

Enerpedia op Facebook

c

Enerpedia op Twitter

Laatste documenten