Nieuws

Omschakeling naar investeringssteun voor kleinschalige vergisting

Sinds 1 januari 2018 krijgen startende kleinschalige biogasinstallaties met een geïnstalleerd vermogen tot en met 10 kWe geen steun meer via groenestroomcertificaten en warmtekrachtcertificaten. Er wordt door het VEA een overgang naar investeringssteun voorzien. Het systeem is nu enkele maanden in werking en Biogas-E stelt vast dat er nog veel vragen zijn. In dit artikel vind je een antwoord op de meestvoorkomende vragen.

Is een windturbine interessant voor jouw bedrijf?

Ministers Schauvliege en Tommelein willen met hun windplan ‘Windkracht 2020’ drempels wegwerken zodat er sneller en meer windmolens gebouwd worden. Zelf ook al nagedacht over het plaatsen van een windturbine? In dit artikel helpen we je op weg.

Batterijopslag: nu investeren of nog even geduld?

Batterijen worden populairder en daardoor zullen de prijzen dalen. Dat is wat we overal horen. Maar is dat ook zo? "Deels zeker wel", zegt Klaas De Craemer van VITO-EnergyVille, "maar om een batterij te kunnen gebruiken, moet je ook rekening houden met de systeemkost die bepaald wordt door onder andere de behuizing, elektronica, … Ik verwacht dat de prijzen hiervan veel minder snel zullen dalen dan die van de cellen zelf."

Stallen en elektriciteitskeuring

Inagro krijgt vaak vragen over de elektriciteitskeuring van een stal. Met de hulp van ACA, OCB en Idewe zochten ze een en ander uit. Door het belang van de keuring voor de verzekeringen zetten ze de belangrijkste punten even op een rij.

Jouw warmtevraag anders bekeken: is een warmtekoppeling met een nabijgelegen bedrijf interessant?

Zoek je een alternatieve oplossing voor de warmtevraag van jouw bedrijf?  Ligt het bedrijf dicht bij een groter glastuinbouwbedrijf met WKK? Dan is een koppeling via een warmtenet wellicht economisch interessanter!

Nieuwsbrief

Enerpedia op Facebook

c

Enerpedia op Twitter