< terug naar overzicht

Terugblik lichtsymposium: 'LED there be light'

Samen met een hapje en een drankje konden de 111 aanwezigen genieten van het evenement. Gerenommeerde onderzoekers, voorlichters en telers uit België en Nederland deelden hun ervaringen over led belichting in de teelt van groenten, kleinfruit en sierteelt onder glas.


Marie-Christine Van Labeke van UGent en Ep Heuveling van WUR lichtten de wetenschappelijke achtergrond en de onderzoeksresultaten behaald met leds en verrood toe.
Ervaringen met led belichting uit het praktijkonderzoek in komkommer, aardbei en sierteelt kwamen van Maarten Vliex (Botany), Peter Melis (Proefcentrum Hoogstraten) en Liesbet Blindeman (Proefcentrum voor Sierteelt).
Voorlichters Geert Mortelmans van Lycopersicon en Isabel Vandevelde van het Proefstation voor de Groenteteelt gaven hun kijk op de trends in belichting in tomaat en sla.
Tot slot deelden tomatenteler Tom Vlaemynck en komkommerteler Ad Verhoeven hun ervaringen met full-led op hun eigen bedrijf.

De presentaties en foto’s zullen via de websites van de verschillende partners ter beschikking gesteld worden.


Naast de lezingen, die zowel ter plaatse als online gevolgd konden worden, werden ook de groeikamers en serres van KU Leuven bezocht. Verschillende cofinancierders van het project stelden bovendien hun producten voor op de kleine beurs. Dit ruime aanbod aan informatie kon zo alle aanwezigen interesseren.


Voor ons was 'LED there be light' alvast een succes!

 


Evelien Rosiers
Proefstation voor de Groenteteelt

 

< terug naar overzicht